Τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης

Μερικές γυναίκες είναι πολύ ευαίσθητες στις αλλαγές του σώματος τους και αντιλαμβάνονται σημάδια εγκυμοσύνης την πρώτη εβδομάδα της σύλληψης. Άλλες δεν παρατηρούν πρώιμα σημάδια και η πρώτη τους ένδειξη μπορεί να είναι η καθυστέρηση της περιόδου. Τα πρώιμα σημάδια μπορεί να εμφανίζονται μία εβδομάδα μετά τη σύλληψη, όπου λόγω του ότι το έμβρυο εμφυτεύεται στο τοίχωμα της μήτρας μπορεί να προκαλέσει ελαφριά αιμορραγία ή μερικές κηλίδες αίματος.

Μερικές γυναίκες το ερμηνεύουν ως ελαφριά περίοδο και δεν υποψιάζονται εγκυμοσύνη. Μπορεί να έχετε ήπιες κράμπες στην κοιλιά λόγω της μετακίνησης του εμβρύου. Ακόμη και μία με δύο εβδομάδες μετά την σύλληψη μπορεί να παρατηρήσετε μία αλλαγή στο στήθος σας. Τα σημάδια αυτά μοιάζουν με εκείνα που έχουν μερικές γυναίκες πριν από την περίοδο, αλλά συνήθως είναι πολύ πιο έντονα.Η καθυστέρηση της περιόδου είναι η πρώτη ένδειξη για εγκυμοσύνη. Αυτό δεν ισχύει για όλες τις γυναίκες και συγκεκριμένα για αυτές με άτακτη περίοδο που μπορεί να μην υποψιαστούν εγκυμοσύνη επί εβδομάδες ίσως και μήνες.Η κόπωση και η ασυγκινησία είναι συνήθεις στην αρχή της εγκυμοσύνης. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν συχνουρία, ναυτία και εμμέτους, λαχάνιασμα, δυσκοιλιότητα και πόνο στη μέση.

Τα τεστ κυήσεως από το φαρμακείο χρησιμοποιούν χημικά που ανιχνεύουν την ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη στα ούρα. Η ορμόνη αυτή παράγεται με την εμφύτευση του εμβρύου και εμφανίζεται στα ούρα σε περίπτωση εγκυμοσύνης. Το τεστ κυήσεως μπορεί να γίνει από την πρώτη μέρα της καθυστέρηση. Αν το τεστ είναι θετικό, τότε είστε σχεδόν σίγουρα έγκυος.Φυσικα καλό είναι να επιβεβαιωθει η κύηση με ένα έλεγχο της β χοριακή γοναδοτροπίνης του αίματοσ .Αν βγει θετικη θα πρέπει να επικοινωνησετε με τον ιατρο για περαιτέρω οδηγίες.